Всички български граждани могат да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване със SMS.

Освен чрез интернет страницата си Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) към регионалното министерство осигурява достъп до избирателните списъци за избори за членове на Европейския парламент от на 25 май и чрез SMS на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Глобул и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Интернет сайтът на ГД "ГРАО" предоставя възможност българските граждани да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване. На електронната страница на дирекцията гражданите и общинските администрации могат и подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място". Тези две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.

Проверка на данните може да се направи и на телефон 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.