Великденската трапеза излиза по-евтино в малките градове, показва проучване на "24 часа". В Смолян миникошницата за четиричленно семейство струва 44 лв., докато в столицата същите продукти са 53 лв. Причината - в Родопите може да се намери агнешко по 10 лв./кг, а в София цената е поне с 2 лв. повече.

Всъщност във всеки град има доста големи разлики в цените на продуктите. Оказа се, че при повече обикаляне могат да се спестят до 30 на сто.

С една пета по-малко ще платят за великденската трапеза хората, които са оставили пазаруването за последните минути преди празника, пресмята на първа страница "Монитор". От вчера повечето големи магазини и търговски вериги обявиха празничните си оферти, които ще важат до неделя. Средно с 20 на сто са по-евтини основните продукти за великденската трапеза. Българско  агнешко месо може да се намери на 10,99 лева за кило в една от големите вериги. Най-високата цена в хипермаркет е 12,90 лв.

Готово цяло опечено агне, пълнено с дроб сарма, излиза почти три стотачки във Варна, пише още "Монитор". Местните заведения вземат между 260 и 280 лева за приготвянето и доставка до адрес на Великден. Изискването им е заявката да се направи ден по-рано от празника.

Според "Телеграф" близо 300 млн. лв. ще изхарчат българите за пътуване по Великден и Гергьовден. Средно по 260 лв. ще похарчат нашенците, които ще отседнат в родните хотели, а тези в чужбина ще броят по 555 лв. Очаква се за Великден да пътуват 390 000 българи, които ще посетят близки и приятели в страната или пък ще напълнят СПА хотелите и къщите за гости.

Други около 110 000 нашенци ще пътуват в чужбина, като най-много ще заминат за Гърция.