Жестока лична драма е тласнала към смъртта 25-годишната Валентина Иванова от Бургас, предаде Флагман.бг. От продължителното вземане на хранителни добавки с неизяснен произход, за да поддържа перфектното си тяло, през последните 3-4 месеца хормоналният баланс на младата жена започнал да се нарушава.
„Изследванията от последните 15 дни бяха повече от тревожни, тъй като женските хормони бяха паднали до нива, от които ставаше ясно, че не е възможно да стане майка. Това дълбоко я тревожеше и затова отиде на психиатър, явно успокоителните не са могли да помогнат.”, това заяви пред сайта изключително близък до Валя човек. В деня, в който тя изчезва, не е отишла на работа и е изпратила следния смс на своя работодател д-р Даниел Илиев: „Не ми е добре, много ме боли корема, не мога да стана от леглото, няма да дойда на работа, ако съм по-добре следобед съм на линия, извинявай”.

В почивния ден днес д-р Илиев е в кабинета си на ул. „Средна гора” 21 и стерилизира инструменти. Докторът бе спокоен и довери, че вече бил разпитан от МВР, но не са се сетили да го питат дали е получавал есемес. Той е изпратен в 8,00 часа на 15 април. Около полунощ на тази дата Валя изчезва.

Отпаднали са всякакви съмнения, че младият и симпатичен доктор е поддържал паралелна връзка с красавицата. „Това е изключено, защото Валентина имаше много сериозна връзка с полицая, виждал съм го. Двамата много се обичаха и бяха предани един на друг. Той поддържаше перфектна спортна форма и струва ми се, че тя се беше увлякла в аеробните занятия, напоследък все повтаряше, че не си харесва тялото. А не виждам какво по-хармонично и съвършено можеше да се получи от нейната фигура”, каза д-р Илиев. На него му се родило детенце на 31 март т.г. и той също си имал нормална брачна връзка. Затова триъгълникът там е изключен. Валентина била много сериозно и интелигентно момиче и си гледало отговорно работата.

Засега единствената най-сериозна причина за самоубийство, ако действително има такова, е тежкият психически проблем на Валя, свързан с хормоналния дисбаланс на тялото, настъпил вследствие на тежките тренировки и нерегламентирания прием на хранителни добавки. За да постигне съвършена форма тя всяка вечер е и бягала край нивите в Лозово.

Стоматологът, с когото тя работи вече две години, е убеден, че Валентина била в идеални отношения с майка си баща си. „Баща й е много сериозен човек, а с майка си се чуваха редовно в Австрия. Бяха повече от майка и дъщеря – приятелки”, каза д-р Илиев.

В Лозово също изключват версията конфликт с баща й Иван да е докарал Валя до съдбоносното решение да сложи край на живота си. Мъжът бил изключително дружелюбен и кротък. Той разказал на съседи, че в нощта на изчезването на Валя е говорил с нея последно около 23 часа. Попитал я дали ще влезе в банята.

Тя пушила цигара и казала, че ще си легне. Той бил убеден, че тя е в леглото си и спи. Майката на Валя – Пенка, която работи в Австрия, научила от интернет за семейната трагедия, ужасена е и в момента пътува по спешност към България. Всички близки на семейството търсят следа от Валя по брега в Бургас.

„Получихме информация, че е била засечена от камера, разположена на Казиното, че е забелязана към моста. Вече очакваме най-лошите новини. Хората в Лозово са в шок”, казаха жители на бургаския квартал. Цяла нощ къщата на семейството на Валя е останала да свети в очакване на развръзката.