Над страната ще е облачно и дъждовно на Разпети петък, както беше и през изминалите дни от Страстната седмица, предаде БГНЕС.

В петък повече ще са валежите в западната половина на страната.

След обяд от югоизток преваляванията ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от юг, югоизток и след обяд в източните райони ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, по Черноморието до 10°, а максималните ще бъдат от 6°-8° в западните и до 14°-15° в югоизточните райони. Над планините ще е облачно, мъгливо, с валежи предимно от сняг. Вятърът ще се ориентира от юг, югозапад – до умерен. По Черноморието преди обяд ще има значителна облачност и ще превалява дъжд. След обяд от юг преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъса. Вятърът ще е слаб от юг, югоизток.

В събота отново ни очакват валежи от дъжд, но времето ще започна бавно да се затопля. В неделя градусите ще са малко по-високи от тези през седмицата и се очаква температурите да започнат да достигат нормалните за месец април. Валежите от неделя постепенно ще спират и ще бъдат на по-малко места.