41-годишна британка роди първото си дете само 15 часа след като разбра, че е бременна, съобщава вестник "Дейли Телеграф".

Аманда Рос била на пазар с партньора си Пол Дийн, когато изведнъж получила стомашни спазми. Тя се чувствала подута, но смятала, че това се дължи на запек и посетила местния здравен център, за да се консултира с личния си лекар.

Жената била препратена към акушерка, която я прегледала на видеозон и й съобщила, че е бременна вероятно в седмия или осмия месец. Лекарите върнали Аманда у дома, като й предписали лекарства, но в 1,30 ч тя казала на партньора си, че веднага трябва да отидат в болницата.

Дийн, който има две деца на 32 и 34 години и двама внуци от първия си брак, откарал приятелката си в най-близката болница. Тя била прегледана и веднага била откарана с линейка в родилното отделение на Южната болница в Бристол.

Рос пристигнала в 5,30 ч и лекарите установили, че пулсът на нероденото бебе се забавя опасно. Те направили Цезарово сечение и дъщеричката на Аманда Кло се родила 80 минути по-късно. Рос останала в болница шест дни, след което й било позволено да се прибере у дома в град Йет, Южен Глос.

"Първоначалната ми реакция, след като ми казаха, че съм бременна, беше пълен ужас. Казах си: "Господи, можех да направя това преди десет години, но сега съм в началото на 40-те". Беше огромен шок и все още не мога да повярвам. Ще ми трябва малко време да свикна с мисълта", сподели Аманда.