Истински шок са преживели седмокласниците от основно училище "Св. св. Кирил и Методий" в пловдивското село Чешнигирово и преподавателката им по музика, след като директорката Кера Ташева нахълтала в класната им стая с тесла. Това се случило на 10 април, но скандалът продължава да тресе школото. Родители са подали сигнал в Регионалния инспекторат по образование, откъдето са пратили спешна проверка.

Ташева твърди, че използвала дърводелското сечиво, за да отвори кабинета, който бил заключен отвътре.

"Чуваше се музика до дупка. Започнах да тропам, но никой не отговори", разказа директорката пред "24 часа". Пратила да извикат работника по поддръжка, който напънал с длето, но не успял. Тогава Ташева пъхнала теслата и изкъртили вратата.

"В момента на влизането ми избухнаха силни аплодисменти. Преди това едно момиче е пяло и децата са му ръкопляскали, но аз се стъписах. Изпуснах инструмента на земята, който отскочи и се удари в един от чиновете", описва шефката на училището. По думите й няма ранено момче, както се твърдяло в жалбата на родителите до инспектората.

На следващия ден една от седмокласничките - Йорданка Големанова, дошла при нея с баба си. Възрастната жена се оплакала, че заради инцидента с теслата внучката вдигнала кръвно.

"Премерих го - беше 120 на 80, но бабата каза, че при децата трябва да е по-ниско", коментира Ташева. Свикала родителска среща, на която се извинила пред семействата на седмокласниците. Майките и бащите обаче са възмутени и разтревожени от поведението й.

Учителката по музика Цветана Колинарова, която е назначена от няколко месеца, също е в стрес.

"Заключихме вратата, тъй като в часа беше дошъл ученик от друга паралелка и едвам го накарах да излезе. За да не ни безпокоят, децата предложиха да врътнем ключа. Казаха, че така правели и останалите им преподаватели", заяви Колинарова. Тя чула чукането по вратата, но си помислила, че е пак същото момче. При влетяването си в кабинета директорката я обвинила, че не може да овладее класа.
Колинарова твърди, че както ученик, така и тя самата е можела да пострада от рикоширалото сечиво.

"Щеше да стане нещо страшно. Децата се втрещиха, като видяха г-жа Ташева с теслата. Грешката ми е, че се подведох по децата и разреших да се заключи", признава учителката. Преди 2 г. в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" имало кражби на пари от ученици и скъп мобилен телефон и раздали на преподавателите ключове. Те пък от своя страна ги предоставили на отговорниците на класовете.