Европейската комисия не е спирала плащания за България по програмата за развитие на селските райони. Това заяви за БНР говорителят на Комисията по въпросите на селското стопанство Роджър Уейт по повод разпространените у нас информации за загуба на стотици милиони евро по тази програма.

По думите на Уейт в момента се извършва чисто счетоводна процедура, свързана с разходите за 2013-а, и е твърде рано да се спекулира дали страната ни ще загуби пари по програмата и какъв ще е техният размер:

Имаме нужда от още малко време, за да проверим точно какви разходи са били направени през миналата година. За този период България е похарчила 396 милиона евро по Програмата за развитие на селските райони и от счетоводна гледна точка все още не можем да приключим процедурата по одобряване на разходите. Това обаче не означава, че автоматично ще спрем плащания. Днес предстои въпросът да бъде обсъден и се надявам, че до няколко седмици ще бъдем в състояние да приключим тази процедура,  каза Роджер Уейт, говорител на Европейската комисия, отговарящ за селското стопанство.