Баба изненада журито и публиката на предаването "Великобритания търси талант“ с бурни танци, сложни поддръжки и темпо, на което трудно издържат дори и 20-годишните.

Усмивки, въздишки и бурни аплодисменти получи танцовата двойка Нико и Пади, които журито изпрати директно на полуфинал в шоуто.
Клипът на бабата и по-младият й партньор събра милиони гледания в сайта за видеосподеляне "Ютюб" и се превърна в едно от най-споделяните в социалните мрежи.

Пади, чието истинско име е Сара Патриша Джоунс, през юли ще навърши 80 години. Тя започнала да танцува, когато била едва 2-годишна. Наложило й се обаче да се откаже от мечтата си да бъде професионален танцьор, когато станала майка за пръв път.

Тя се омъжила за съпруга си Дейвид през 1956 г., когато била на 22 г., но той починал от левкемия през 2003 г. - само две години, след като двамата се преместили да живеят в Испания.

Пади започнала да танцува отново на 69-годишна възраст в бара на настоящия й партньор Нико – целта й била да открие нови приятели и да запълни „самотните си нощи“, както ги описва самата тя.

"Със съпруг и четири деца просто нямах никакво време за танцуване. Когато обаче по-късно в живота ми се отвори такава възможност, попитах децата ми за тяхното мнение. Те казаха само: „Татко би искал да правиш това“, споделя Пади.

Възрастната дама, която е баба на седем внучета, толкова впечатли журито на британското предаване „Великобритания търси талант“, че един от членовете натисна т.нар. „златен бутон“, изпращайки Пади директно на полуфинал.

Друг член на журито пък натисна червения бутон още в самото начало на танца на Пади и Нико – преди двамата да забързат ритъма на сцената на предаването. След като видя на какво са способни танцуващите, той се извини официално, допълвайки, че танцът е бил просто невероятен.