Лейди Гага обяви, че първата песен от новия й албум ще се казва Applause.

27-годишната певица ще издаде дебютното парче от дългоочаквания си трети студиен албум ARTPOP на 19 август и открехна леко завесата за почитателите си, като публикува художественото произведение към песента на страницата си в Туитър.

"Произведението за новия сингъл Applause във високо качество", съобщи тя и допълни туита си с линк към творбата. Гага разкри още, че почитателите й ще могат да направят предварителни поръчки за албума ARTPOP, който ще излезе на 11 ноември, в iTunes в деня на пускането на Applause.

Поп звездата е представена като портрет, на който лицето й е боядисано в бяло със сини петна около очите и оранжева, червена и жълта боя около устните, а косата й е покрита с черен шал.

Снимката е направена от Инес Ван Ламсверде и Винод Матадин. Гага показа фотоса за първи път в сайта Women`s Wear Daily, а в придружаващото интервю обясни вдъхновението си за парчето и за творбата. "Когато гледам снимката, виждат, че има копнеж за аплодисменти. Виждам, че има празнота, която изтича на сцената, че изпълнителят изтича", заяви певицата.

Колкото до посланието на ARTPOP тя сподели: "Не се определям от един и същи дизайнер, от една и съща прическа или от една и съща икона. Посланието е, че аз не съм една икона. Аз съм всяка икона, създавана от всички цветове в палитрата по всяко време. Нямам никакви ограничения".

Гага, която от няколко месеца е далеч от сцената заради операция на бедрото, ще представи Applause на живо на церемонията по раздаването на видео музикалните награди на MTV на 25 август в Барклис сентър в Бруклин, Ню Йорк.