Позицията ни не е променена и остава искането ни президентът да наложи вето при влизането на актуализацията на бюджета на второ четене. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев.

На първо четене в пленарна зала дебат по актуализацията на Бюджет 2013 не се състоя, категоричен е Кънев. Нито един от сериозните наши аргументи, че този бюджет залага огромна кражба от джоба на българския данъкоплатец, не беше обсъден, добави той. Според лидера на тъмносините, парламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ се е плъзнала по повърхността на дебата и не навлезе в неговите най-чувствителни точки.

Именно поради тази причина в деня на второ четене на актуализацията, в сряда, Реформаторският блок ще организира открит дебат пред сградата на парламента. Кънев отправи покана към всеки, който е готов да защити бюджета срещу техните аргументи, да излезе от пленарна зала и да се включи в дебата.

Съборът на Бузлуджа на БСП беше едно предизборно събрание, изваждане на стари мухлясали предизборни тези на партията, каза от своя страна Борис Станимиров, член на НР на ДСБ. Това ни убеждава, че БСП също гледат на политическата ситуация като на предизборна, добави Станимиров. За нас след тезата за възстановяване на проекта "Белене" следващият ход е оставка на правителството и насрочване на нови избори, допълни той.

Преди началото на сезона на отпуските Реформаторският блок ще обяви своя съвет. В него ще се включат и представители на гражданското общество, на протестиращите, съобщи Радан Кънев. На въпрос дали ще има представители на СДС, Кънев заяви, че ще има среща с Божидар Лукарски и това ще стане ясно след дни.