Най-малко 36 души загинаха и няколко са ранени, след като автобус с поклонници падна от магистрален надлез в Южна Италия. Работещи на мястото на инцидента спасители съобщават, че са извадили 33 тела от останките на автобуса, след катастрофата край град Авелино в регион Кампания. Те са открили телата на още трима от пътниците под автобуса. Те са били изхвърлени от машината, докато е падала по 30-метров склон. Съобщава се за много деца сред жертвите на катастрофата на магистрала А16 между Бари и Неапол. Сред загиналите е и шофьорът на автобуса.
Екипи на пожарната са извадили 11 оцелели от развалините на превозното средство – шест жени, дама мъже и три деца, но видели много тела вътре.
От мястото на инцидента фотокореспондентът Чезаре Абате съобщава: „Поглеждайки надолу от моста, станал сцена на трагедията, 36 тела са покрити с бели чаршафи, подредени по продължението на пътя”. По думите му, ударените от автобуса автомобили, преди да премине през мантинелата и да падне, продължават да стоят на надлеза.
В резултат на катастрофата магистралата между Неапол и Бари бе затворена.
Очевидци разказват, че автобусът вероятно е имал проблем със спирачките.