Лунното затъмнение от снощи ще носи проблеми и днес. Трябва да бъдем особено предпазливи както на работа, така и в личния си живот, защото има опасност от конфликт, съветва нумероложката Ели Маринова, цитирана от "Телеграф". Трябва да се въздържаме от нови начинания, освен това категорично не бива да правим каквито и да е банкови операции.
Можем да се спасим от лошото влияние на Луната с чистене - както на физическо ниво, така и на ментално, обяснява Маринова. Най-простият съвет, с който да ликвидирате стреса и напрежението, е да изчистим къщата си, казва тя. Разбира се, не е лошо човек да подреди и мислите си точно в такива дни, смята Маринова.

Пълното лунно затъмнение, което бе на 15 април, не можеше да се наблюдава от България. Заящото максималната му фаза бе през деня. В личен план обаче разположението на планетите изкарва наяве проблемите във взаимоотношенията ни с любимите хора и бизнес партньори. Негативното влияние на явлението ще продължи и днес. Луната може да ни направи напрегнати, агресивни, тъй като се отразява на настроенията и мислите ни.

В този месец има още едно астрономическо явление, което може да обърка живота ни - слънчевото затъмнение на 29 април. Според Маринова обаче, тъй като то е пръстеновидно, няма да има чак такова лошо влияние върху живота ни. Хората трябва да внимават най-вече с нови бизнес-планове, дипломатически отношения. Да избягват да работят с остри режещи предмети, запалителни вещества, огнестрелни оръжия.