Една от детските реплики на Алекс, които вбесили 39-годишната Атанаска Георгиева, била: "Ти нямаш нищо в хладилника". Това разказала Атанаска в полицията, обяснил пред "Труд" адвокатът Благой Потеров.

Твърдяла също, че детето нарекло синовете "грозници".

Според него жената давала показания повече от 24 часа. Почти през цялото време плачела.

"Алекс ме питаше: "Как можеш да живееш в толкова малка къща?", "Защо все си сама?"... Семейството се държеше отвратително с мен. Не ме смятаха за човек", оплаквала се Атанаска.

"Не съм спала с трупа на детето под леглото. Цялата нощ прекарах на стол на терасата на мансардата", обяснила още арестуваната за убийството на детето. Тя признала също, че се опитала да инсценира отвличане, като се обадила на майката на Алекс, за да заблуди нея и полицията.

Окръжният съд в Бургас постанови мярка "задържане под стража"за Атанаска Георгиева, обвинена в убийството на 8-годишната Александра. "Съжалявам" бе единствената дума, която промълви 39-годишната жена пред журналисти след решението на съда.

Пред съдия Георгиева е направила пълни самопризнания. В показанията си посочила, че е убила Алекс, защото момиченцето отправило обиди към децата на сестра й.