Охранителна камера е уловила световноизвестния уличен художник Банкси и негов помощник как поставят последната творба на артиста край спортен клуб в Бристъл, предаде Би Би Си. Банкси е прочут както с картините си, така и с пълната си тайнственост и неуловимост, затова кадрите са рядък прецедент.

В неделя рано сутринта Банкси и негов помощник са поставили картината "Phone Lovers" ("телефонни любовници"), на която двама души са прегърнати, докато всеки от тях гледа към светещия дисплей на смартфона си.

Творбата на Банкси бе бързо премахната, но не както обикновено от полицията, а от управителя на детския спортен клуб "Бристъл бойс".

Пред Би Би Си мениджърът на клуба споделил, че картината на Банкси е подарък за неговия клуб, който е заплашен от закриване.

"Ще продадем картината и смятам, че ще успеем да се спасим и да не затваряме клуба", коментира собственикът на "Бристъл бойс".

Охранителните камери на клуба са успели да хванат момента, в който Банкси и неговият помощник са сложили картината преоблечени като строителни работници.