Студеният фронт, който нахлу от северозапад в България предзвика силна гръмотевична буря в Пловдив. Читатели на Марица .бг са сигнализирали, че в някои квартали е паднала градушка. Небето изведнъж почерняло и започнало силно да гърми.
През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще е облачно, с валежи от дъжд, главно в западните и централни райони. В сутрешните часове във високите полета на Западна България е възможно дъждът да се примесва със сняг. Временни намаления и разкъсвания на облачността ще има над източните райони и там ще е почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Горнотракийската низина и Родопите - от югоизток и ще е до умерен.

Минималните температури, в повечето места, ще са между 3° и 8°; максималните ще са в широк интервал: от 7°-8° в западните до 19°-20° в крайните югоизточни райони. Такава е прогнозата за времето на НИМХ при БАН.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от източната четвърт. Максималните температури ще са от 15° по северното до 18° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 10°-11°, вълнението на морето е слабо 1-2 бала.

В планините ще е облачно и ще вали дъжд, на височина над 1300 м – сняг, а в Западна Стара планина и Витоша снеговалежът ще е над 800-900 м. Вятърът в Родопите и Източна Стара планина ще е от юг, умерен до силен, в Западна България до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще е 2-3°, на 2000 м - минус 2°.

В четвъртък над Западна и Централна България ще остане облачно с валежи, на места интензивни. Значителни по количество ще са в района на Родопите. В Източна България ще има разкъсана, предимно значителна облачност, ще има и превалявания, но слаби. Ще се усили до умерен вятърът от изток.

Температурите ще останат без съществена промяна - максималните ще са от 7-8° в северозападните до 15-20° в източните райони. В петък ще се задържи предимно облачно, валежите ще продължат, в Западна и Централна България ще са по-слаби. Вятърът ще е от североизток - слаб, впоследствие ще се ориентира от юг. В събота ще преобладава облачно време, но ще има и временно разкъсване и намаление на облачността. На места отново ще превали.