Сдружение „Клуб Олимпиец“ да продължи безвъзмездно да ползва Градските хали още година, ще предложи кметът Стоилов на сесията на Общинския съвет. Причината е, че конкурсът за отдаване под наем на емблематичния търговски обект се провали и процедурата трябва да тръгне отново. Идеята е Клуб „Олимпиец“ да стопанисва Халите, докато бъде подписан договор с нов наемател. Срещу това той ще продължи да плаща по 14 000 лева без ДДС месечно на спортните клубове.
Както „Утро“ писа, през април миналата година със заповед на кмета Стоилов беше открит конкурс за отдаване под наем на магазина, тъй като 10-годишният договор на Клуб „Олимпиец“ изтече, но фирма „Пацони“ обжалва заложените в него условия. На 7 април 2014-а Върховният административен съд отмени кметския акт за конкурса. Съгласно мотивите на съда сега преди да бъде обявена нова процедура, условията й трябва да бъдат приети от Общинския съвет.
Още през миналата година, когато започна обжалването на процедурата, с Клуб „Олимпиец“ бе подписано споразумение да продължи да използва обекта до избора на нов наемател, но не повече от година. Това споразумение изтича на 11 май, а нов наемател още няма избран. А докато това се случи, със сигурност ще мине доста време, през което не е редно Халите да не работят.