Новият кмет на градчето Дивайд в щата Колорадо е спасителното куче Па Кетъл от породата блъдхаунд, а негов заместник в общината стана опитоменият вълк Кейни, пише в. "Дейли мирър".

В кметската надпревара са участвали доста животни, сред които пет кучета, едно магаре, една котка и един таралеж. Градчето Дивайд от много години няма двуног градоначалник. Така че местният приют за животни организира онлайн алтернативна кметска надпревара за набирането на средства за своите питомци.

Кучето Па Кетъл получи 2 387 гласа, с 55 повече от опитомения вълк Кейни, класиран на второ място и удостоен с поста заместник-кмет. В изборите участваха 11 кандидати от приюта. За тях гласуваха общо 12 091 избиратели. Всеки глас се съпровожда с дарение от 1 долар за приюта.

Стопанката на новия кмет Джанет Бенет поздрави съгражданите си за удачния избор. "Па Кетъл беше най-добрият кандидат и беше редно той да спечели, Той бе единственият сред конкурентите, който имаше истинска работа", коментира г-жа Бенет.

Блъдхаундът заменя на поста кмет на Дивайд трикрак котарак, който излезе в пенсия. Тържественото встъпване в длъжност на Па Кетъл ще се състои в събота.