Mалайзийският боинг, който изчезна преди 38 дни, е отвлечен и приземен в Афганистан от неизвестни терористи, които държат пътниците и екипажа за заложници.

Това твърди източник от руското разузнаване пред в. “Московский комсомолец”.

“Полет 370 е похитен. Пилотите не са виновни - твърди източникът. - Ние знаем името на терориста, който им е давал заповеди. То е Хитч”.

Самолетът се намира край Кандахар близо до границата с Пакистан, казва руският разузнавач. Пътниците му са разделени на седем групи и ги държат в колиби от кал. Почти не ги хранят.

Картата показва военните бази и съоръжения в Индийския океан. В центъра е американската Диего Гарсия. С жълтите звезди са индийските бази, а с червените - китайски обекти. Зелените точки показват пиратски нападения.

Вестникът пише, че терористите вероятно искат да изтъргуват пленниците с Америка или Китай. Никоя от цитираните държави не се ангажира с коментар на твърдението.

Не се улавят никакви сигнали от черните кутии и батериите им вероятно вече са напълно изтощени, съобщиха екипите по издирването. Те издържат около месец - срок, който вече мина.

Вчера търсенето на боинга се пренесе под водата и към дъното бе спуснат американският робот “Блуфин-21”. Той е снабден със сонар за откриване на останки.

Роботът е дълъг около 5 м, тежи 750 кг. Гмурка се на дълбочина от 4,5 км и работи без прекъсване до 25 часа. Маслено петно е било забелязано в Индийския океан в района, в който издирват самолета. То е на 5,5 км от мястото, където преди дни бяха засечени сигнали като от черни кутии. След прекъсването на връзките със земята боингът е маневрирал като изтребител, за да не бъде засечен от радарите, смятат военни следователи от Малайзия.

Машината се е издигнала до 13 716 м - с 3000 метра над нормалната височина за полет, а после се е снижила до 1500 м.

Клетка за мобилни телефони на 400 км от мястото, където изчезна боингът, е засякла джиесема на втория пилот да търси сигнал, съобщи Си Ен Ен.

Индийският океан пълен с военни тайни

Индийският океан е ключов геостратегически център. Там се сблъскват интереси и влияние на САЩ, Русия, Франция, Китай, Индия, Австралия.

В района има американска база - един от най-секретните и стратегически военни обекти на Вашингтон. Тя се намира на атола Диего Гарсия в центъра на Индийския океан южно от екватора. Достъпна е само с военен транспорт. Там са разположени ултрамодерни военни технологии за проследяване.

Журналистът Джим Стоун разви тезата, че пътникът от боинга Филип Уд, служител на Ай би Ем, скрил своя айфон в ануса си и пратил по него съобщение и снимка, че се намира в базата “Диего Гарсия” и в похищението му участват четири страни.

Диего Гарсия бе стартова площадка за войните в Ирак и Афганистан. Говори се, че подслонява суперсекретен затвор на ЦРУ, където мъчат и разпитват терористи.

Франция също има присъствие в океана - военни съоражения и войници на островите Реюнион и Майот.

Сейшелските острови винаги са били съветска зона на влияние. През 1981 г. Москва помогна на правителството там да провали военен преврат и до разпада на СССР активно присъстваше на островите. Сега Русия планира да открие флотска база там.

Китай и Индия също имат доста бази и пристанища за военни кораби и подводници, военни летища.

Затова около инцидента с боинга се спряга и пръст на военните. Сред версиите е, че самолетът е отвлечен от Иран, за да бъде натъпкан с химическо, биологическо или дори атомно оръжие, и насочен към Тел Авив. Има и версия, че Израел или САЩ са го унищожили със свръхмодерно електронно оръжие. Според някои американски изтребители са го свалили, защото на борда приятелка на американски шпионин бягала към Пекин с военни тайни на Пентагона.

Забелязали НЛО, преди да изчезне

На записите от радарите, малко преди малайзийският “Боинг-777” да изчезне, е забелязан НЛО. Това твърди Александра Брус от сайта “Форбидън Нолидж”.

Над 50 сигнала за извънземни около Малайзия са регистрирани тази година, последният е от 17 март.

Тъй като самолетът с 239 души на борда все още е в неизвестност, това дава почва за развиване на теории за отвличане от извънземна цивилизация. Това подтикна уфолози от цял свят да се включат в разследването на загадката.

Изследване на американските медии показва, че висок процент от гражданите смятат версията за извънземни за възможна.

Хубавото време, липсата на явни следи от тероризъм и фактът, че всички логични обяснения оставиха след себе си много въпросителни, прави теорията вероятна.

Остава загадката какво искат извънземните и какво се случва с пътниците на MH370.