"BMW клуб България" е най-големият, най-старият и най-популярният автомобилен фенклуб в страната. Обединяващ повече от 600 официални члена и над 5000 активни потребители в официалния форум, той се е превърнал в едно голямо семейство. Традиционно, за да отпразнуваме отдадеността си към марката, ежегодно организираме национален BMW събор, който прераства в истинско шоу", каза председателят на клуба Росен Коларов.

На пресконференция в Пресклуб "България", той добави, че тези събори са истински празник, защото предлагат за всеки по нещо – адреналин от пистово шофиране, наслада за окото от дрифт или донът шоутата, удоволствието да бъдеш сред приятели и съмишленици, в компанията на най-отдадените автомобилни ентусиасти.

Тази година съборът ще се проведе от 1 до 4 май на писта "Дракон" при село Калояново. За любителите на високите скорости има два дни за свободно каране по пистата - на 1 и 4 май всеки, който иска да изпита себе си и автомобила, ще може с помощта на инструкторския екип на BMW да подобри своите знания и умения.

За феновете, които са вложили десетки хиляди левове в автомобилите си и искат да ги покажат, е организиран конкурс за външен и вътрешен вид. Той ще събере на едно място по 4 автомобила от категория, които ще бъдат оценявани от компетентно жури по предварително утвърден конкурсен лист.

На 3 май ще бъдат състезанията в няколко дисциплини – тайм атак, дрифт и драг. Наградният фонд за призьорите е 15 000 лв., а организаторите очакват край писта "Дракон" да дойдат около 10 000 любители на високите скорости и престижната марка.