MSC може да канцелира всички посещения на лайнерите си в български портове.
Неприятен инцидент се разигра вчера с пасажери от борда на MSC SINFONIA.Двама англичани и израелка бяха ограбени при разходката им във Варна. На пасажерите бяха откраднати личните документи, което доведе до забавяне отплаването на кораба, пише Maritime.bg.
Изчакваше се посолствата на двете страни да осигурят документи, с които да е възможно отплаването.
Едва около 21 часа съдът напусна Варна. Не е ясно къде точно са били ограбени пасажерите. На плаващия под флага на Панама кораб има около 1500 туристи от много националности. MSC SINFONIA прави 12-дневен круиз, който започва в Чивитавекия. Първоначално маршрутът не е включвал Варна, но заради ситуацията в Украйна съдът е бил пренасочен.
Специалисти коментираха, че подобен случай може да доведе до канцелиране на всички посещения на лайнерите на MSC. "Това е грандиозен резил, полицията не може да каже нищо", коментираха вчера в района на Морска гара – Варна. Там очакват обаче рекорден брой посещения на пътнически кораби за сезона.
Заявки са направили над 40 съда, но е напълно възможно някои от тях да отпаднат след вчерашния случай, допълват от Maritime.bg.