Европейските практики на Станишев в действие. Тези шмекери са съкратили с една седмица забраната за риболова с цел да провалят евровота. Очаква се над 500 хиляди души да отидат със семействата си за риба и така да има изключително ниска избирателна активност на 25 май. По триковете са номер 1, там не можем да ги бием, но от всички нас зависи, на 25 май всички да отидем да гласуваме, за да променим България. Нямаме време за губене!
Това пише във Фейсбук профила си Бойко Борисов.
Лидерът на ГЕРБ посочва и фактите в години:
Забраната за любителски риболов е от 14 април и ще продължи до 23 май 2014 г.
Забраната за любителски риболов е от 15 април и ще продължи до 31 май 2013 г.
Забраната за любителски риболов е от 17 април и ще продължи до 1 юни 2012 г.
Забраната за любителски риболов е от 15 април и ще продължи до 31 май 2011 г.
Забраната за любителски риболов е от 15 април и ще продължи до 31 май 2010 г.
Забраната за любителски риболов е от 21 април и ще продължи до 05 юни 2009 г.
Забраната за любителски риболов е от 14 април и ще продължи до 30 май 2008 г.
С тази теза излезе и ДСБ.
В социалната мрежа Атанас Атанасов също предупреди: "Ходенето за гъби на изборите тази година вероятно ще бъде изместено от ходене за риба и то чрез хитър ход от страна на земеделското министерство".
Ежегодно, през размножителният период на рибата, се издава заповед на министъра на земеделието за забрана на риболова. По закон основният период на забраната е от 15 април до 31 май. Тази година министърът със заповед № РД 09-223 е определил срока на забраната до.... 23 май. ЗАЩО е съкращението ?
Риболовците у нас са половин милион души. За голяма част от тях откриването на сезона след забраната е придружено с цял ритуал. По язовири и водоеми се организират двудневни тържества придружени с прясна риба и достатъчно бира.
Е, няма хората заради някакви избори да си нарушават традицията!
Става дума за злоупотреба с цел скрито подтискане на избирателната активност, което явно няма да се отрази на избирателите на ДПС."
В заповедта на земеделския министър Димитър Греков наистина е определен периодът от 14 април до 23 май като забранителен за лов на риба, което означава, че от 24 май (денят за размисъл) се открива риболовният сезон, пише Атанас Атанасов.