Протестиращите поставиха началото и на 43-ия пореден ден на гражданско недоволство. Активистите стоят твърдо зад исканията си и се заричат, че няма да се уморят да се борят за оставка на кабинета.

В 19 часа започват да се събират хора и да изпълват площад "Независимост" - по думи на недоволстващите, така ще е "всеки ден до победата". Независимо от гражданската обсада във вторник, завършила с тежки сблъсъци между полицията и активистите, протестиращите все пак апелират към мирно шествие като вчера.

И тази сутрин множество граждани се събраха "На кафе" около паметника на Цар Освободител, за да покажат неодобрението си към кабинета и да му поискат оставката.

За пореден ден се проведе и контрапротестът в подкрепа на кабинета „Орешарски" пред посолство в столицата. След като предните дни привържениците на правителството бяха пред френското и германското представителство в София, днес те протестираха пред американското. Делото за екстрадиция на сънародничката ни Гергана Червенкова бе причината днес подкрепящите Пламен Орешарски да скандират пред американското посолство.