Начело на разбитата мрежа за клониране на кредитни карти, в която е имало българи и италианци, е била българка, позната в порноиндустрията, съобщи италианската агенция АНСА.

Става дума за 44-годишната Зорница Лозанова, известна като Азора Райс. В миналото тя е живяла с италиански предприемач, с когото се разделила.

После се оженила за българин. И двамата партньори на българката са били част от мрежата и са живеели в една и съща кооперация в Рим.

Азора живеела с новия си съпруг в един от апартаментите, а над нея в друг от апартаментите бил бившият й партньор.

"В родословното и дърво съществува микс между Български, Македонски, Италиански и Гръцки корени. Азора е родена в София, където живее до девет годишна възраст. Учи в английската гимназия. От 11 до 14 годишна възраст учи в Австрия, Виена, след което се завръща в България и се дипломира с хуманитарен профил литература и история в “Георги Сава Раковски”. Тя е била солист в училищният хор и образува своя музикална група “Feminist baby”. В този период започва да пише първите си поезии", пише на личния сайт на Азора.

Приета е по специалност политология в СУ “Климент Охридски”, но след скандал за сексуален тормоз върху нея от страна на различни преподаватели във факултета, тя премества следването си в Нов Български Университет, където се налага да държи 18 допълнителни изпита (след вече 25 взети!) по същата специалност. По това време излизат двете и книги по забавна психология “100 метода как да спечелим своя/та избраник/ца” и “Как да отблъскваме мъжете – ръководство за отчайващо красиви жени”, написани с много чувство за хумор. Печелейки конкурс, Азора заминава за Италия, където завършва политология с профил икономика и политика в Свободен Национален Университет “LUISS Guido Carli”.