Дъщерята на изчезналата в края на март Стоянка Дудекова разказа пред Нова тв, че след делото за развод на родителите й, баща й казал на нея и брат й: "Сега какво да направя, да гръмна майка ви и да ида в затвора, а вие да останете сами?."

48-годишната Стоянка изчезнала внезапно на път за работа.

На 26 март Стоянка напуска дома си малко след 4 сутринта. Жената трябва да измине около 400 метра от външната врата до автобусната спирка. Там, в 4,30 ч, трябва да се качи на служебния автобус. Обичайно около 7 часа Стоянка звъни по телефона на 14-годишиня си син, за да го попита дали е станал за училище. В този ден тя не се обажда.

„И понеже не е звъннала тази сутрин, той решил да й се обади, за да й каже, че е станал. Но разбира, че телефонът й е изключен”, разказа по-рано пред bTV сестрата на изчезналата – Станка Дудекова.

През ноември миналата година Стоянка се развежда със съпруга си, който е местен бизнесмен. Съседка си спомня, че няколко дни преди да изчезне Стоянка все пак изглеждала угрижена заради подялбата на имуществото.

Установено е, че Стоянка е била под съдебна закрила заради домашно насилие.

Бившият й вече съпруг Веселин Божилов било забранено да се приближава дома и местоработата на жената на разстояние по-малко от 100 м за срок от година.

Причината е, че пред непълнолетните си деца се заканил да застреля майката, тъй като поискала развод. Това разказа пред “24 часа” сестрата на Стоянка - Станка Дудекова.