Песента „Истина” на Милена избра да изпълни Алекс Раева за явяването си на кастинга на X Factor в София. Чаровната водеща стана част от прослушванията за музикално шоу № 1 в света, които стартираха днес в София и които ще продължат до 29 юли в НДК. Алекс, която е голям фен на шоуто, показа какво е усещането да бъдеш кандидат за X Factor и категорично убеди комисията, че притежава това качество.

Пред екипа на шоуто Алекс изпълни безупречно и още една песен – Proud Marry на Тина Търнър. Тя призна, че в регистрационната форма, която се попълва от всеки кандидат, за контакт е дала своята екранна половинка в X Factor – Мария Игнатова. Причината – с нея често изпълнявали песни на Кристина Димитрова и Орлин Горанов, като в ролята на Орлин влизала Мария, а в ролята на Кристина – Алекс.

Освен Алекс Раева, стартиралият днес кастинг в София посрещна още стотици кандидати. За да вдъхнат кураж на всички тях, специални гости на прослушванията утре, 27 юли, ще бъдат Сани Алекса и Ангел и Моисей. Щурото дуо ще даде ценни съвети на талантите как да се представят по най-добрия начин, а Сани ще разкрие какви са нейните тайни за достигане до финал.

До този момент кастингите за X Factor минаха през Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив. Във всички тези градове екипът на шоуто се срещна със стотици кандидати и техните истории.

Сценична треска и вълнение:
Кандидатка припадна по време на своето прослушване и се наложи екипът да я свести. Съпреживяни емоции изпитваха и много от кандидатите, които плачеха заедно със своите родители от вълнение, докато дойде реда им да изпълнят своите песните.

Спортисти и самоуки таланти:
Сред кандидатите се откроиха безброй самоуки таланти и спортисти с мечтата да завладеят голямата музикална сцена. Футболисти, баскетболисти, състезателки по художествена гимнастика и дори момиче от страниците на Плейбой впечатлиха комисията на X Factor.

Най-предпочитаната песен, която кандидатите избраха, е Rolling In The Deep на Адел, следвана от победителя в X Factor USA Джеймс Артур и хита му Impossible.  

Следващият етап в X Factor са прослушванията пред жури. А кои ще бъдат членовете на журито, ще разберем съвсем скоро.