Висшият съдебен съвет временно отстрани като магистрат и от длъжност ръководителя на Окръжната прокуратура в Хасково Иван Ванчев по предложение на главния прокурор.

От 24 кадровици, 20 подкрепиха това предложение, 1 беше против, а 3-ма се въздържаха. Главният прокурор обясни, че е имало образувано през октомври 2011 година досъдебно производство срещу неизвестен извършител, през ноември 2012 година е прекратено. Служебна проверка посочва, че необосновано то е прекратено. Производството е за извършено престъпление - купуване, осигуряване на документ с невярно съдържание и предоставяне на тази диплома на лице.

Главният прокурор Сотир Цацаров предложи да се отстрани Иван Ванчев както от Окръжна прокурора Хасково, и като магистрат до приключване на това разследване. Камен Ситнилски се отстрани от гласуването на това решение.

Ванчев е един от магистратите, които бяха прихванати със СРС-та да обсъждат със Ситнилски и други колеги избора на Висш съдебен съвет и разговорите им скандализираха обществеността.