Искра Фидосова и до тоалетна не ходеше, без да пита Цветанов. Тя и една крачка не правеше без неговото знание. Това каза пред Нова телевизия бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов.

"Логично е да е той", отговори Найденов на въпрос дали след случилото се с Фидосова следващият е възможно да е Цветанов. В последната телевизионна изява на Борисов той защити Цветанов, той го оневини и тук сбърка. Борисов правеше опити във времето назад да отстрани Фидосова от Цветанов, припомни Найденов.

Не трябваше обаче да се спира до нея. Двойният аршин се прилага и Цветанов остава, каза бившият земеделски министър. Темата за тефтерчетата във властта е голяма, и не само за последните четири години - дали тефтерчетата съществуват практически, но има поръчки – важно е да се говори за това как се използва репресивният апарат на държавата, за да се мачкат инакомислещите. Борисов дължи отговор за двойния аршин – на всички е ясно, че Фидосова не е направила нищо сама, тя го е направила под диктовката на Цветанов и не случайно в тефтерчето на Златанов има едни стрелки, продължи Найденов, който заедно с отцепили се от ГЕРБ членове правят нова партия. Ами, ако някой намери тефтерчето на шефа на БОП, ако някой намери тефтерчетата на съдебната система, попита бившият министър, който каза, че в тефтерче на шефа на БОП например очаква да прочете неща за себе си.

На въпрос каква е възможността той лично да фигурира в тефтерчето на обвинения бивш председател на КПУКИ Филип Златанов, Найденов не изключи това. "Възможно е да ме има там. Факт е, че аз бях в много обтегнати отношения и с Фидосова, и с Цветанов", каза той.

Найденов съобщи, че Искра Фидосова си е позволявала да вдига телефони на министри, да разпорежда от името на Борисов. Имали са и спречквания двамата, продължи да разказва бившият министър: Така се скарахме с нея пред Изпълнителната комисия и трябваше да ни помирява Борисов. Тя не направи втори опит с мен, опитвала се е с други колеги.

Всички редакции на законодателства са минавали персонално през нея преди да влязат пленарна зала. Цялото законодателство минаваше през правната комисия, на която тя беше председател. Законите, в които обвиниха Емил Димитров в конфликт на интереси, последният човек, който ги е гледал и който се е подписал е именно Искра Фидосова, каза още Найденов. Той съобщи, че тя е накарала и бившият шеф на НЗОК Пламен Цеков да вкара текст с определени лобистки намерения - "той го отнесе образно казано", допълни Найденов.