И прокуратурата, и самата Атанаска Георгиева, обвинена в убийството на първокласничката от Поморие Александра, поискаха най-тежката мярка "задържане под стража", което е и решението на Бургаския окръжен съд.

Момичето е починало от задушаване, причинено от найлонова торба, увита с тиксо около главата й. Убийството е извършено между 17 и 19 часа, на 10 април - деня, в който Александра изчезна. Траело е няколко минути. Това потвърди днес окръжната прокуратура при гледането на мярката за неотклонение.

39-годишната жена се страхува от саморазправа, затова предпочита да остане зад решетките до делото. Защитата на Георгиева, адвокат Благой Потеров поиска Атанаска да бъде изпратена в Ловеч за психиатрична експертиза. Тя е казала, че няма спомен за извършеното и лекари ще трябва да преценят до колко е била в адекватно състояние по време на убийството.

Самата Атанаска е била изключително отчуждена и е контактувала само с майка си и сестра си в Поморие. Причините за това й състояние се дължат и на факта, че е откъсната от двете й деца. Не е харесвала и съседите си, заради стандарта им на живот. Не бяха потвърдени изнесените данни, че думи на убитата Александра са отключили някакво състояние у Георгиева, което да я накара да убие детето.

В съдебната зала днес присъстваха сестрите й Евгения и Северина, както и мъжът на Северина, хотелиерът Веселин Тошев. Майка й, Светлана, не бе в залата. На заседанието на присъстваха и роднини на убитото момиче.