Към 19.30 часа протестиращите срещу правителството отцепиха половината център на София и заради тях не може да се преминава.

В този час около 1500 души са се събрали в началото на бул. "Дондуков" близо до Министерски съвет, съобщиха от МВР. Няма данни за инциденти или нарушения на реда. Полицията охранява протестните действия. Заради тях е отцепен целият периметър от площад "Независимост" до ул. "Г.С Раковски".

Полицейското присъствие е изключително засилено, служителите на реда са повече от протестиращите. Около Руската църква на бул. "Цар Освободител" има плътен кордон полиция. На кръстовището на ул. "Раковски" при църквата Света София има около 50 полицаи. Там никакви автомобили не могат да преминават. Блокадата върна дори доставчик на пица в района. По булевард "Дондуков" пешеходци се пропускат, но само в частта от ул. "Раковски" до Младежкия театър. Не може да се преминава и по малките улични, например по уличката "Малко Търново", която излиза зад Националната художествена галерия.

Междувременно от МВР съобщиха, че предоставят видеоматериали на прокуратурата. Във връзка с разпоредената от прокуратурата проверка относно "наличие на хулигански действия и противообществени прояви от отделни лица сред протестиращите граждани" пред Парламента в нощта на 23 срещу 24 юли, МВР ще предостави видеоматериали.