След почти тригодишно мълчание генералният директор на БНТ в периода 2004-2010 г. Уляна Пръмова проговори. Досега тя отказваше интервюта както от обида, че направеното от нея не е оценено, така и защото изчакваше да излезе одитният доклад на Сметната палата за нейното управление. Впоследствие Пръмова прецени, че цифрите говорят сами за себе си и не е нужно тя да ги коментира. Сегашната шефка на държавната телевизия Вяра Анкова, вече втори мандат, пък дълго беше сочена за нейно откритие.

През 2004 г. поканих Вяра Анкова да се върне от Гърция и й предложих поста директор на "Информация". Не мога да кажа, че тя е мое откритие, но съм стояла 6 годиин зад гърба й за всичко, което тя е искала да направи в новините, каза някогашният директор на БНТ Уляна Пръмова.

"Смятах, че е добре след два поредни мандата, човек от този екип да продължи работа в телевизията, защото това е съвсем естествено, случва се навсякъде по белия свят", казва Пръмова в интервю за "Уикенд".

Тя допълва, че е учудена, че няма оценка на изтеклия мандат на генералния директор на БНТ, както и че липсва отчет на телевизията за последните три години. "Странно е, не знам дали е заради липса на интерес. Би било страшно", казва бившата началничка на държавната телевизия и сегашен продуцент на "Лице в лице" по bTV .

Според Уляна Пръмова всичко, което е написала в отчета си за периода 2007-2010 г. е потвърдено в последствие от Сметната палата.

В него обаче е отбелязано, че шестчасовият проект на Цонев „В неделя с…” стартира на 14 септември 2008 г. с бюджет за предаване от 81 138 лв. с ДДС. После са му отпуснати допълнително 15 000 лв. за “шапка” на предаването и кашове, а в договора е записано, че шоуто на Цонев трябва да носи приходи от 100 000 лв. на брой.

Сметната палата отчита също и, че сегашният подчинен на Пръмова в предаването "Лице в лице" е взел хонорари 78 964 лв. за две години или средно по 1000 лв. на предаване, въпреки че е бил щатен служител в телевизията.

В същия одит е отчетен и хонорарът на Нешка Робева от 12 000 лв. на излъчване, за да осигури участието на артистичните си трупи „Нешънъл АРТ” и „Нешънъл Бенд”. За времето от 14 септември 2008 до 29 декември 2009 г. обаче тя е взела хонорари на обща стойност 516 000 лв.

Пръмова обаче коментира единствено проекта "Голямото четене", че "струва пари, които на някого му се виждат много".

"Всички атаки срещу мен се оказаха напълно несъстоятелни. Недостигът на пари за телевизията се дължеше на две поредни години намалена държавна субсидия в размер на близо 13 млн. лева. Опитахме се и стопихме 7 милиона, но ни останаха неразплатените задължения към БТК. Понякога си мисля, че когато нищо не правиш си по-добър и нямаш неприятности", казва Пръмова.