Много отзиви получава на страницата си актьорът Ивайло Захариев, нашумял в хитовия сериал "Под прикритие", когото телевизионна камера засне как спасява демонстрант от полицията.

Sparták Vásev пише: “Здравейте Ивайло, следя в момента събитията случващите се в България от Чикаго, САЩ. Искам да поднеса моите поздравления за активното ви участието в първите редици на протестите във въпросната нощ. Това е героизъм!”

А Serge Baghdasarian добавя: “Браво, Иво, видях те как спасяваш човек от полицията. Ти наистина си под прикритие!”

Ето как описа ситуацията самият Захариев в интервю за “Уикенд”: “Бяхме най-отпред, когато тръгна да излиза автобусът с депутатите и другите хора вътре. Беше изграден полицейски кордон, който не позволяваше да отидем близо до рейса и да го спрем. Стана едно ужасно меле. Жандармеристите започнаха да ни блъскат по много груб начин. Ние се опитвахме с колело или знаме, кой каквото имаше под ръка, да ги изтласкаме, но те много добре владееха положението. Опитаха се да изнесат рейса към “Раковски”, но не им се получи. След това решиха да завият, но това стана много бавно, защото много трудно си пробиваха път през морето от хора. Те завиха към улица “Оборище” и там се отказаха, защото видяха, че ние сме повече и тяхното няма да стане.”

В един момент човекът се оказал в краката на жандармеристите. Без да губи самообладание, Захариев и още един мъж успели да го измъкнат. След това актьорът предпазил падналия от униформените с тялото си.

“Не го бийте, оставете го,” крещеше Ивайло, облечен в червена тениска. Сцената бе заснета от телевизионни камери. "Независимо от събитията пред парламента в онази нощ, ще продължа да протестирам с бебето и съпругата си. Тази ситуация не позволява други действия. До 39-я ден бях готов за диалог, но вече смятам, че единствения изход е оставката", заяви актьорът.