Атанаска Георгиева остава в ареста, след като е направила пълни самопризнания пред криминалисти от Областната дирекция на МВР в Бургас. Не се е наложило тя да бъде поставяна на детектор на лъжата, тъй като след няколкочасова работа с криминалистите сама ги е отвела до мястото, в което скрила трупчето на детето.

На 11 април Георгиева бе задържана заради изчезването, а след това и за смъртта на 8-годишната Александра. Първоначално следите водеха към други две жени, близки до Атанаска - 60-годишната Светла и дъщеря й Северина, съпруга на хотелиера Веселин Тошев.
Задържаната Атанаска също е дъщеря на Светла, но от друг брак.
"Атанаска съм я виждал два-три пъти като сме се разминавали по стълбите. Не я познавам, но съм сигурен, че тя не е убила детето ми сама. Със сигурност майка й Светла е била с нея", каза бащата на детето Веселин Тодоров-Германеца. Пред Нова ТВ той обяви, че
за дъщеря му е искан откуп.
Обаждането получила майката Ивелина по телефона. След него имало и есемес. До конкретна сума в преговорите обаче не е стигнало.
Родителите на Александра за последен път чуват гласа ѝ малко след 16.30 ч. в четвъртък. Детето се обажда, за да каже, че ще се прибира от училище и ще си поиграе на близка детска площадка. След близо 2 часа родителите вече търсят изчезналата Александра. В 19.00 ча. майката получава обаждане от телефона на детето.
Малката Алекс е била изключително организирано и дисциплинирано дете, а способностите й са били далеч над тези на връстниците й. След първите 3 месеца в училище, през които родителите й я вземали, те й дали мобилен телефон и детето се връщало само вкъщи. На 5 април – само пет дни преди убийството, семейството празнувало 8-ия рожден ден на момиченцето. "Каквото и наказание да получи убийцата, дъщеря ми няма да се върне. Няма кой да върне и здравето на жена ми, съсипана е", сподели бащата, който едва сдържаше сълзите си.
8-годишната Александра от Поморие бе намерена мъртва на 11 април на таванския етаж на къщата, в която живее семейството. По случая бе задържана Атанаска Георгиева, на която са повдигнати обвинения. 8-годишната Александра Тодорова от Поморие, дъщеря на известен местен бизнесмен–лихвар, изчезна след занималнята в четвъртък – 10 април. Вчера – 11 април, хотел "Лагун" в Поморие бе щурмуван от полицаи, но изчезналата първокласничка не бе открита. В сградата бе и майката на момичето с цел евентуално да разпознае дрешки на детето. Такива бяха изнесени от дома им, за да се даде следа на полицейските кучета. Местни окачествиха инцидента като "мутренска работа". Веселин Тодоров–Германеца, баща на момичето, е задържан за лихварство през 2010 година, но няма повдигнати обвинения срещу него. Поморийци разказаха, че давал заеми срещу високи лихви, а чували, че при невръщане следвал бой. Местни разказаха, че момичето винаги се е прибирало пеша от училище, а разстоянието е около половин час път.