Водещата на предаването „Нека говорят“ по bTV Жени Марчева не успя да накара бившия премиер Бойко Борисов да разкаже някой виц – умение, с което той е отдавна известен. Но тя сътвори истински подвиг, като успя да го навие да удари няколко акорда на китара.
Първоначално Борисов се инатеше: „Недейте така сега! Нали утре ще ме пишат по вестниците? И на вас ще ви излезе име, и на мен...“. „Какво име ще ви излезе? То това име дето ви е излязло...“, репликира го водещата.

За да се отърве, с видимо нежелание лидерът на ГЕРБ прегърна китарата изсвири няколко акорда. „Ето, не боли“, окуражи го водещата. „Ако ми дадете и акордеон и кларинет, пак ще ви посвиря“, отвърна самонадеяно той. Но все пак помоли китарата да бъде прибрана бързо.

Другар на Борисов от годините, когато той се е обучавал за пожарникар, разказа любопитна история от учение в Италия. Там Борисов и компания били арестувани. Според самия Борисов, обаче, карабинерите не ги арестували, а ги спасили, защото нашенците не знаели къде се намират и в желанието си да спестят някой лев се опитали да къмпингуват на място, където се събирали жрици на любовта.