Българин, който в миналото е бил шеф на фирма за резервни части в Стара Загора, днес е един от най-известните фризьори и бръснари на Рим, пише италианският в. Темпо.

Българинът Милко /фамилията не се посочва/ се отличава от колегите си от фризьорско-бръснарския бранш по това, че няма фризьорски салон, а обслужва клиентите си в района на римската гара Термини, на улица Порта Сан Лоренцо, пред хостела на благотворителната организация Каритас. Тарифата му е само 2 евро.

Всеки ден Милко пристига на работното си място точно в 15 ч. с велосипед, който е неговият преносим салон. С него българинът носи гребени, четки, ножици, бръсначи и дори огледало и столче за клиентите. Посетителите на салона на Милко са имигранти, бедни хора, бездомници. Те се редят на дълга опашка, за да бъдат обслужени. Сред тях има румънци, индийци, сърби, мароканци, хървати, но и много италианци. Докато работи, Милко слуша българска музика.

Пред в. Темпо българинът, който е на 64 години, разказва, че е дошъл в Италия през 2000 г. Преди това е обикалял във Франция, Швейцария, Германия и Гърция, след като закрил българската си фирма заради кризата. Твърди, че живее ден за ден, че е забравил миналото си и не се интересува от бъдещето.

Животът, който от предприемач е превърнал Милко в бездомник, принуден да живее в кола, паркирана в предградията, не е променил никак българина, който не спира да се усмихва и който понякога обслужва клиентите си дори без заплащане само защото иска да е от полза на най-бедните, посочва вестникът.