Протестът срещу правителството тръгна на традиционното си шествие от Министерски съвет към Народното събрание.

В днешния 41-ви ден водеща тема сред протестиращите са снощните събития пред Народното събрание, когато напрежението ескалира. Хората продължават да настояват за оставката на кабинета на Орешарски.

Протестиращите тръгнаха по бул. "Цар Освободител" към парламента около 20.00 часа – час и половина, след като започнаха да се събират, оставяйки оградената с метални заграждения сградата на МС. Полицейското присъствие и тази вече е особено засилено. Протестът протича мирно. Засега няма информации за провокации. Хората надуват свирки и вувузели и бият тъпани и барабани.

Около сградата на Народното събрание всичко е изчистено, премахната е барикадата от северния вход на парламента, след снощните сблъсъци между органите на реда и протестиращите. Полицията направи своеобразна жива верига около парламента, те са без палки и щитове.

По данни на МВР към 20.00 часа протестиращите в района на Министерски съвет в центъра на София са били около 4000. Полицейските екипи обезпечават обществения ред и сигурност.

По-рано днес се проведе и контрапротестът на защитниците на правителството, 28-ми поред. Привържениците на Орешарски се бяха преместили зад пилоните на НДК, заради силното слънце, което напичаше. Те съобщиха, че за момента само в столицата са събрани над 200 010 подписа "за шанс за Орешарски" и около 15 хиляди "за" оставката на президента Плевнелиев. Хората призоваха правителството да не подават оставка и казаха, че според тях полицията си е свършила работата професионално през изминалата нощ.