Преди да преживея болката от инсулта, бях млад и голям глупендър. Бях и фантазьор. Това каза в предаването „Всяка неделя” на Нова телевизия Христо Мутафчиев. Според него, само когато човек натрупа опит и преживее колизия, става по- мъдър и разумен.
След шока от болестта, около мен се появиха куп ангели, които ме съветват да не пия, да не пуша, но рядко ги слушам, призна актьорът. Умрях, съживиш се и след това дойде предложението да играя в пиесата на Стефан Цанев, уточни той.

Животът ми бе спасен от екипа на Бургаската болница, каза още Мутафчиев. Той разказа, че на практика е бил умрял, загубил дишането си, но благодарение на усилията на лекарите е върнат в живота.

Нямам обаче съзнанието и мисълта ,че съм умрял, загубих представата си за време, призна актьорът. Според него, убеждението, че не иска да остарее е било много силно у него преди случката с него.

Мутафчиев разказа, че е бил готов да се дегизира като Стефан Стамболов, да отиде в Народното събрание и да поздрави депутатите по случай Деня на народните будители. Щях да ги стресна, но не приеха, каза още актьорът.