"Пожалете семейството на сестра ми и децата ѝ. Познавам сестра си и не вярвам, че е убийца. Надявам се истината да излезе наяве. Съжалявам и изказвам искрените си съболезнования на родителите на Александра. Аз имам своя версия, но ще се въздържа да я споделя”.
Това заяви пред екипа на Нова ТВ най-голямата сестра на Атанаска Георгиева, която е обвинена за убийството на 8-годишната Александра.
Евгения се обърна към медиите с призива да спрат с инсинуациите и сравненията. коментира Евгения:
"Сестра ми в момента е подложена на психологически натиск. Не сме се виждали с нея досега, може би е тормозена. Надявам се днес да можем да проверим дали се спазват човешките й права”, разказа още сестрата на Атанаска.

Междувременно в студиото на "Събуди се" криминалистът Ботьо Ботев коментира случая с думите:
"Каквато и да е мотивацията за подобно престъпление, убиецът на Александра е с болна психика. Не може едно дете да бъде убито по този начин”.
Когато се касае до убийството на дете, е извършено чудовищно престъпление. На този етап е трудно да се правят анализи и изводи. Работата по едно такова престъпление е изключително трудна и в този смисъл разследващите колеги в Бургас до този момент работят изключително добре".
Той разказа, че в практиката си е имал много такива случаи.

Даде пример с 4-годишно момиченце, което изчезва в Ботунец. Детето е намерено изнасилено и убито.
Ботьо Ботев допълни, че подобни случаи се разкриват трудно.
"Ако престъпникът е с тежко психическо заболяване, извършва деянието без никакви предпазни мерки и не осмисля действията си”, каза още Ботьо Ботев.
Относно недоволството на журналисти, че липсва информация относно случая на Александра, Ботьо Ботев заяви, че всяка информация вреди на работата на разследващите.
"Трябва да се говори така, че да не се пречи на разследването", допълни криминалистът.