Малайзия отрече твърденията на местен вестник от вчера, че помощник-пилотът на изчезналия на 8 март малайзийски самолет е звънял по мобилния си телефон, след като машината се е отклонила от курса си, предаде Франс прес.
Малайзийският министър на транспорта Хишамудин бин Тун Хюсейн заяви, че доколкото той знае подобно позвъняване не е имало.
Той обаче добави, че не иска да навлиза в периметъра на полицията и на международните агенции, разследващи случая със самолета.
"Не искам да преча на разследванията, които се извършват не само от малайзийската полиция, но и от ФБР, британските тайни служби МИ-6, китайското разузнаване и други агенции", заяви министърът на пресконференция в Куала Лумпур.
Той уточни, че нито един пътник от самолета не е напълно отстранен от разследването.
Вчера малайзийският вестник твърдеше, че само екипажът остава в кръга на заподозрените за мистериозното изчезване на самолета.
"Малайзия е насочила разследването върху пилота, помощник пилота и останалите членове на екипажа на самолета", написа изданието и допълни, че. следователите смятат, че някой с много добри познания по въздухоплаването и управлението на Боинг 777-200 ER е изключил всички комуникационни системи на машината, преди да я отклони на хиляди километри от планирания й курс.
Търсенето на отломките от машината е в зоната на Индийския океан на около 1500 километра западно от австралийския град Пърт.
Има опасения, че батериите на черните кутии на машината са се изтощили и сигналът от тях е безвъзвратно изгубен.