След появата на Duster преди четири години, моделът се превърна в огромен успех. Комбинираното производство на Duster с марките Renault и Dacia вече достигна 1 000 000 автомобила по света. 1-милионният Duster бе произведен в завода на Renault в Куритиба, Бразилия, и ще бъде доставен на клиент в същата държава.
В момента Duster се продава в над 100 държави и се произвежда в пет завода по света.

Не само че Duster е една от движещите сили зад международния ръст на Renault Group, но той се утвърди и като най-продавания модел на Renault в световен мащаб.

“Duster е истинска световна история на успеха,“ обяснява Арно Дебьоф, Директор на Entry Programme на Renault Group. “Брандиран с логото на Renault, той перфектно отговаря на нуждите на нашите международни клиенти и допринася за експанзията на Renault на развиващите се пазари. Едновременно с това, брандираната с логото на Dacia версия, продавана в Европа и нашите пазари от Средиземноморския басейн, успя да привлече нова клиентела към марката, благодарение на дизайна и проходимостта през всякакви терени, предлагани на достъпна цена. Duster определено е модел, който ни печели нови клиенти.”

Търговски хит

Фактът, че по целия свят бяха продадени 1 000 000 автомобила Duster в рамките на четири години, е красноречива илюстрация за успеха на модела.
Днес, той се предлага в над 100 държави, брандиран като Renault или като Dacia.
Брандиран с логото на Renault, Duster изведе Групата напред на международните й пазари, създаден да отговаря на нуждите на клиентите, като бе създадена версия за екстремния студ в Русия, FFV версия за Бразилия (задвижван от два вида гориво, обикновено бензин и газ) и версия с десен волан и специфичен интериор за Индия…
Брандираната като Dacia версия се оказа също толкова популярна сред клиентите, благодарение на простора в купето, който предлага за тази цена, както и заради проходимостта си на всякакви терени, характеристика, която всички купувачи на модела ценят.

Пет завода по целия свят

Едномилионният Duster бе произведен в завода на Renault в Куритиба, Бразилия, но в момента се произвежда в пет завода по света: Питещи (Румъния), Куритиба (Бразилия), Енвигадо (Колумбия), Москва (Русия) и Ченай (Индия).
Брандираните с марка Dacia автомобили Duster се произвеждат в Питещи от 2010 за продажба в Европа, Турция и страните от съюза Магреб. От юни 2010 моделът се произвежда в същия завод и с емблемата на Renault, първоначално предназначен за Близкия изток, Египет и други африкански пазари, от 2011 – за региона на Персийския залив.

Заводът в Куритиба, Бразилия, произвежда Renault Duster от октомври 2011 за продажба в Бразилия и Аржентина. Заводът в Енвигадо, Колумбия, асемблира Duster от февруари 2012 за клиентите в Колумбия, Мексико, Еквадор, Чили, Перу и Централна Америка.
Производството на Duster в Москва започна през март 2012. Той е с марката Renault и е предназначен за местния пазар.
Последният завод, който се присъедини към списъка, е този в Ченай, Индия. От май 2012 той произвежда Renault Duster за индийския, южноафриканския и индонезийските пазари, както и Dacia Duster за клиентите във Великобритания, Кипър, Малта и Ирландия.

Общите продажби на Duster продължават да нарастват през 2013, достигайки над 376 000 автомобила за въпросната година.