Тя бе на снощния протест, в първите редици. Тя изяде полицейска палка в главата. Тя е добре и днес пак ще е там, пред парламента, довечера. Тя се казва Елисавета, но във Facebook се подвизава като Letiashtata Kozzila Erato.

"Добро утро. Няколко неща", пише тази сутрин тя в профила си.

1. Всичко е наред. Имам няколко залепени места, но съм си на работа и краката ме болят повече от главата.

2. В разрез с общото мнение полицията беше там, за да си свърши работата. Ако някой е очаквал, че ще се дуелира с карамфили, да си беше седял вкъщи. Полицията бие и това е навсякъде. За това й се плаща.

3. Орешарски, love, GIVE IT UP!
Напук на общото схващане, че ще се оплаква и кахъри, още снощи Елисавета се обръща към колегите си по протест: "Дръжте там барикадите, утре идвам! И, Боже, изпуснах най-важното!!! Ако Боко си въобразява, че ще яхне здрава девойка като мен, за да си направи жалък PR, отсега да му кажа, че не е познал. Ако дойде на власт, ще го чакам на същото място по същото време", допълва тя.

Часове по-рано, "окрилена", че се е запознала с плана "Орешарски", Елисавета пише следното:

"Запознах се с Програмата (екшън план) на Орешарски
Плача...
Пълна победа на пролетариата.
Пенсии
Прозрачност
Поемане на отговорност
Приятели, много букви "П" станаха, ако не сте забелязали. И тъй като се сещам за още две думи с буквата "П", а пролетта вече мина....".

Накрая Letiashtata Kozzila Erato отива да пуши, но с няколко въпроса, които й се въртят в главата.

"Какъв е тоя свят, в който живеем? Кога киселото мляко се режеше с нож? Кога хамбургския салам беше от еко найлон? Къде отиде кафето "Инка" и свободните игри с децата от село, които живееха в къщите на хората в Лозенец, дето им ги бяха взели и ги бяха изпратили в провинцията като на разменни начала? Вече няма разнообразие. Всички имаме паста Колгейт. И всички сме нещастни!".