В Аржентина пуснаха в продажба Кока Кола в бутилка със зелен етикет.

За пръв път от 1920 г. компанията се отказа от своя традиционен червен цвят в дизайна на продукта си. Външните промени ще се превърнат в част от рекламна кампания, която си поставя за цел да направи популярната напитка по-екологична.

Новият продукт ще се казва Кока Кола Лайф. Газираната напитка се продава в иновационни бутилки от разлагаща се пластмаса, която на 30% се състои от растителни вещества. Представител на компанията заяви, че новата бутилка е запазила функционалност, но е по-екологично безопасна.

Рецептата, по която е приготвена Колата, също е претърпяла промени. Съдържанието на захар е намалено съществено, вместо него е използван натуралният подсладител – стевия. Есенцията от това южноамериканско растение и по-рано е използвана в продукцията на компанията, но в състава на нейния главен продукт Кока Кола се включва за пръв път. Някои производители на газирани напитки се отнасят критично към използването на този компонент. Главният изпълнителен директор на Пепсико Индра Нуйи смята, че стевията не е най-добрият избор за Колите, въпреки че тя се използва в състава на австралийската Пепси Некст.

Благодарение на намаляването на концентрацията на захар създателите на напитката са успели да намалят нейната калорийност до 108 калории на 600 милилитра. Така Кока Кола Лайф заема промеждутъчно положение между класическата Кока Кола с 250 калории и нейния нискокалориен диетичен аналог.