Диляна Попова намери голямата любов с Асен Блатечки. И вече чака плода от нея, защото хубавата актриса и модел е бременна в четвъртия месец от колегата си. Двамата обаче не коментират отношенията си. Достатъчно са интелигентни и възпитани, за да обсъждат личния си живот и хубавите събития в него. А и

не искат да наранят
най-близките си хора


Допреди няколко месеца Асен все още е с половинката си Катерина Горанова, с която са заедно от близо 15 г. Двамата имат една дъщеря, кръстена на майка си, която е на 14 г. Двете Катерини са и главната причина Блатечки и Попова да продължават да крият отношенията си - не желаят те да се чувстват огорчени от връзката им.

Всъщност Асен и Диляна стават близки преди няколко години покрай общите снимки на първия от новата вълна български сериали "Стъклен дом". В него тя е в ролята на Албена - сестрата на главната героиня Боряна Касабова (Елена Петрова). Той е в образа на Чарли, който в началото изглежда, че ще е един от лошите, но впоследствие става добър приятел на главния герой Камен Касабов (Калин Врачански). Попова и Блатечки имат общи сцени, а от работата в сериала между тях се появява истинско привличане. Но след като повечето медии излизат с новината за връзката им в началото на 2012 г., през май същата година двамата изпращат официално съобщение към тях.


"През последните няколко дни за пореден път в пространството се появиха информации за "тайната връзка" между нас. За разлика от предишни моменти, когато подобни спекулации се тиражираха само от жълтата преса и онлайн издания, в този случай бяхме изненадани, че "новината" е преписана без никаква проверка на информацията и от някои национални ежедневници с утвърдено име. Затова категорично заявяваме, че "тайната връзка" между нас е абсолютна измислица заедно с всичко, което съпътства като информация тази "новина". Отношенията между нас са единствено и само приятелски и строго професионални", пише в изявлението им. И то не е лъжа или пиар трик за заблуда на всички хора -

тогава двамата
вече не са заедно


В последните няколко години обаче Диляна все говори, че много иска вече да има деца. И когато заминава в Ботсуана миналата година, за да участва в приключенското шоу "Африка: звездите сигурно са полудели", тя толкова се привързва към едно от бушменчетата там, че решава да го осинови. Когато се връща от Черния континент, Диляна е един от финалистите в шоуто. И е решена да продължи със сериозната крачка - да стане попечител на малкия Алекс.


Нито тя, нито който и да е знае истинската възраст на детето - бушмените нямат календар, така че никой местен не знае точната си възраст. На външен вид Алекс е 2-3-годишен. И толкова се привързва към българския екип, че по цял ден стои близо до лагера им. "Не ми е жал за него. Виждам, че то е щастливо там, и много добре знам, че това е така, защото не знае друг живот. Не знае какво е да не си в пясъка и крачетата ти отдолу да не са като шкурка, защото ходиш бос. Това не означава, че не би могло да бъде по-щастливо", разказва Диляна преди това. И допълва, че не иска да му отнема живота там заради собствения си егоизъм, но знае, че в България детето ще може да учи и да се развива.

Диляна вече е говорила със семейството на момчето. Но все още не го е взела при себе си. Преди това заради световна конвенция тя трябва да прекара достатъчно дълго време там, което в момента е невъзможно. Защото самата тя съвсем скоро ще роди детето си от Блатечки.

Той е и човекът, който
прави първата
крачка към
сближаването им,


щом Диляна се връща от Африка. А тя е достатъчна и за двамата, за да разберат, че повече не могат да живеят разделени.

Най-тежката дилема Асен преживява заради досегашната си половинка Катерина. Сега вече той трябва да каже две неща - не само, че ще продължи живота си с друга жена, но и че тази жена очаква дете от него.

Асен среща Катерина за първи път на проби за снимки на сериал за БНТ. Още тогава Блатечки показва, че я харесва, но тя го отминава. Засичат се на едни и същи места в следващите седмици. Но се събират след сватба на техни близки, на която Катерина е кума. Малко след това на бял свят се появява дъщеря им.

Актьорът няма
сключен брак с нея


Половинката на Блатечки е завършила актьорско майсторство, но има и диплома за кино и тв режисура. Играе в пълнометражния филм "Изпепеляване" и в сериала "Хайка за вълци". Работи в чужди продукции, които се снимат у нас, като "Дългата разходка" с Колин Фарел и Ед Харис. Миналата година двамата с Асен започват да снимат свой общ филм - "Люси", който прилича на екшъна "Бързи и яростни". В него има много каскади с коли, а главните роли се падат на самия Блатечки и на друг негов колега от "Стъклен дом" - Калин Врачански.

Понеже историята във филма се развива в различните сезони на годината, имат кадри от есента и зимата, но сега чакат да се постопли, за да снимат пак, и най-вероятно ще го довършват през май. Раздялата с Катерина едва ли ще попречи на работата в "Люси" - след новината за събирането му с Попова

с бившата му
половинка ще запазят
нормалните
отношения


Всъщност близки до него разказват, че той дълго се колебае как точно да разкаже на Катерина за случващото се с Диляна. Иска да е много внимателен, за да не я обиди. Затова и сега не желае да е център на медийното внимание - не иска нито да се говори за връзката му с Попова, нито да се обсъжда случващото се в семейството му.


Самата Диляна досега е имала една сериозна връзка - с певеца Дичо, бившия вокал на Д2. Двамата са заедно четири години, но след време тя ще каже, че не са се получавали нещата. И че е сигурна - ще познае от първия път мъжа, от когото ще поиска да има дете.

Любовта на Диляна и Дичо е толкова вдъхновяваща, че той пише музика заради нея. Двамата се срещат на Златни пясъци, където Д2 имат участие. Тогава Дичо слиза от сцената и отива право при Диляна. Казва , че иска да има татуировка с нейното лице - нещо, което така и не прави. Двамата са неразделни и навсякъде показват чувствата си един към друг.

По това време тя вече е покорила модните подуими. Родена и израсла в малкия град Гулянци, с много труд стига до престижни реклами за гиганти като "Кока-Кола" и "Л'Ореал". В основата на модната кариера е сестра Елиза, която е 3 г. по-голяма от нея. Тя убеждава Диляна да отиде в модна агенция "Екс граунд". Не след дълго Попова вече работи в Италия, Южна Корея и в почти всички европейски държави.

Дебюта си като актриса прави с ролята на проститука в българския Love.net, където има общи сцени със Захари Бахаров. После идва ролята в "Стъклен дом", а след това става и учителката по физическо в друг сериал на Би Ти Ви и продуцентската компания "Камера" - "Революция Z".

Истинската страст обаче е модният дизайн. Като дете все реже рокли и поли на майка си и ги прекроява в други дрехи. И от 3-4 години Попова е вече дизайнер - има собствено ателие, в което влага абсолютно всичко, което спечели. В начинанието от голяма помощ е средното образование в техникума по облекло в Плевен. Има и семестриално завършено висше по моден дизайн в Нов български университет. Но едва ли скоро ще го завърши, защото я чака нещо много по-важно - дете и любовта на Блатечки.