Жената, обвинена за убийството на 8-годишната Александра от Поморие, е направила пълни самопризнания. На 39-годишната Атанаска Георгиева е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Тя е и единствената заподозряна. Лични и битови мотиви стоят зад тежкото престъпление, предаде bTV.Макар че официално полицията продължава да е пестелива на информация, разследващите са категорични, че няма други съучастници в престъплението. Убийството на малката Александра е станало час преди да бъде подаден сигнал, че детето е отвлечено.

Момичето е отишло само в таванската стая, където живеела под наем задържаната Атанаска и където и друг път е ходело. Докато си говорели, в пристъп на гняв, ядосана, жената нахлузва на главата му найлонова торба и така го задушава. По-късно инсценира отвличане.

Поморие е в шок. „Не искам да повярвам! Това е много жестоко! Всички имаме деца”, казват местните хора. „Нали разбирате, че е изключително тежко? Майката търси детето си. Същевременно детето е над нея, мъртво”, коментира Райна Косева, която е близка до семейството.

Мотивите за убийството са битови, каза сутринта и главният секретар на МВР. „Касае се за опит за отвличане вниманието на колегите и опит за насочване в конкретна посока- да се работи за отвличане, което да даде възможност на лицето да скрие трупа на детето”, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

След като извършва убийството, Атанаска инсценира отвличане - от телефона на детето. Това насочва полицията към хотела, собственост на съпруга на сестра й. Спецчастите не знаели, че момичето не е живо. „Със съпругата се чувстваме като виновни, без да имаме вина, разбираш ли ме?”, казва собственикът на хотела Веселин Тошев.

Задържаната за убийството на Алекс има две деца, за които се грижи бившият й съпруг. Тя е безработна от почти година.

Александра ще бъде погребана в неделя.