Малко след 22.00 часа се стигна до сблъсъци около парламента в момент когато полицията се опита да изведе от сградата на Народното събрание депутатите.

Част от протестиращите, които бяха пред парламента, се опитаха да попречат на жандармерията и на полицаите да направят път. В този момент се стигна до сблъсъци между полицаи и протестиращи. Към автобуса бяха хвърляни различни предмети. Няколко прозорци на автобуса бяха счупени. По неофициална информация при сблъсъците има няколко души, които са леко ранени. Сред тях има и двама полицаи.

След като автобусът не успя да си пробие път малко преди 23.00 часа той се върна обратно пред входа на Народното събрание. В сградата на НС имаше депутати от всички парламентарни групи, министри, както и синдикални лидери.

Въпреки че днес шествие нямаше, както обикновено, част от протестиращите се събраха пред сградата на Министерски съвет и около фонтана пред президентството, след което веднага тръгнаха към сградата на парламента, за да се присъединят към недоволните, които са там от късния следобед.

Министърът на финансите Петър Чобанов вътре в НС каза, че не може да си обясни подобна агресия. От своя страна депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов, който също е в сградата на НС каза, че трябва да излязат вън при протестиращите, да ги подкрепят и да подадат оставка, за да има нови избори.

По данни на НСО над 109 души - депутати, министри, журналисти, представители на синдикатите, работодателите НПО са блокирани вече няколко часа в парламента.