За първа година България е включена с възможността да вземе участие с представители в маратона "Global Heroes".

Приемат се заявления на бегачи от цялата планета, които използват медицински устройства и желаят да представят своята държава в Отбора на "Global Heroes" за 2014 г.

Ще бъдат избрани до 25 бегачи, на които ще бъде платена входната такса за тях самите и един придружител за Маратона в Градовете-близнаци или Състезанието на 10 мили в Градовете-близнаци, и пътни, които включват самолетни билети и настаняване за всеки състезател и един придружител.

Тази година Маратонът в Градовете-близнаци ще се проведе от 3 до 5 октомври 2014 г. От 2006 г. насам 184 бегачи, представящи 27 различни държави и широка гама хронични и дегенеративни заболявания и състояния, са участвали в надбягванията по красивото трасе, което се вие между езерата и кварталите на градове-близнаци Минеаполис и Сейнт Пол.

Заявления за участие "Global Heroes" за 2014 г. на героите от цял свят и още информация могат да се получат от http://spr.ly/61889P8o. Крайният срок за подаване на заявленията е 25.04.2014 г.

Чрез съвместните усилия на Twin Cities In Motion (организатори на Маратона в Градовете-близнаци) и програмата "Герои от цял свят" (Global Heroes) дава признание на бегачите от цял свят, които имат медицинско устройство. Всички бегачи с отговарящи на критериите медицински устройства, независимо от производителя на устройството имат право да подадат заявление.

За да бъдат избрани като "Герои от цял свят", лекоатлетите трябва в момента да имат медицинско устройство, което се използва като терапия за една от следните категории заболявания: сърдечна недостатъчност, диабет, хронична болка, гръбначни заболявания или неврологични, гастроентерологични или урологични заболявания. Медицинските устройства, които дават право на участие, включват пейсмейкъри, имплантирани кардиовертер дефибрилатори (ICD), гръбначни импланти, неврологични устройства, инсулинови помпи или сърдечни клапи.

Бегачите ще бъдат избрани от комисията на Twin Cities In Motion. Може да има и други конкретни условия за участниците, които трябва да представят и удостоверение, че са обсъдили участието си в състезанието със своите лекуващи лекари.

Информация за Маратона в Градовете-близнаци:

Познат като "Най-живописният градски маратон в Америка ™", Маратонът в Градовете-близнаци е тридневен празник на спорта, който включва семейни състезания и игри, ходене/бягане на дистанция 5 хиляди метра, 10 хиляди метра бягане, състезанието на 10 мили и маратона в Градовете-близнаци. Twin Cities In Motion е организация с идеална цел, която организира и следи за провеждането на този спортен уикенд на територията на Минеаполис и Сейнт Пол. Моля, посетете tcmevents.org за повече информация.