"Току-що научих, че САЩ са оттеглили искането, прочетохме го в сайта на посолството им", това каза с треперещ глас Гергана Червенкова пред БЛИЦ в първите минути след като е научила радостната новина, че Америка е оттеглила искането за екстрадицията й.

"Все още няма постъпила информация в съда. Чакаме с нетърпение. Каналът е по-дълъг: първо пристига във външно министерство, оттам в Министерство на правосъдието, после във ВКП и след това в Софийския апелативен съд. Не знам какво е повлияло на решението им. Надявам се, че са видели, че съм невинна. Надявам се призивите ми за помощ от държавата за използване на дипломатически канали и представянето на моите доказателства, също да са имали резултат. Щом оттеглят искането си значи би трябвало да нямат вече обвинения към мен, иначе биха поддържали искането си", коментира развълнуваната до сълзи Гергана.

По думите й няма причина и в бъдеще САЩ да искат екстрадирането й, както е посочено в съобщението. "За мен нямат причина да искат, както сегашната, така и бъдеща екстрадиция. Ще проверим и в Амеркика как седят нещата, но не би трябвало да имат основания. Явно са провели по-задълбочено разследване, може да са получили подкрепа и да са стигнали до решението, че не съм виновна, че нямам участие", категорична бе Гери.