Психично болен мъж се барикадира в дома си в село край Симитли, след като преби баща си, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Към 20.30 часа 40-годишният Васил Митков произведе един изстрел със законно притежавания от него газов пистолет. При изстрела спецполицаите, които стоят пред къщата му, прикрити зад железни препятствия и психоложката от МВР, залегнаха.

Васил Митков е в кухнята на къщата, на прозорците има спуснати щори. През няколко минути той ги повдига и поглежда към улицата, която е неосветена. Пред къщата е и бус на специализиран отряд на полицията. На място е още шефът на Криминална полиция към ОД на МВР. Полицаите обмислят тактика за извеждане на мъжа. Очаква се да пристигне спецотряд от София.

БГНЕС припомня, че около 16.45 часа от село Черниче на телефон 112 беше подаден сигнал от съсед, че 40-годишният Васил Митков, който е с психично отклонения, бие баща си. На място пристигнаха три патрулки и линейка.

Майката на Митков, придружена от джи пи-то на селото, бе качена в полицейска кола. Баща му Кирил беше отведен с линейка на спешна помощ за Симитли след нанесения побой. Той бе настанен в болница без сериозни наранявания.

Васил има две дъщери, които заедно с майка им, бяха изведени от къщата и заведени в съседното село Крупник. Мъжът не е излизал от две години от дома си. Неконтактува с никой, казаха запознати със случая.