Северина Петкова Димитрова и 60-годишната й майка Светлана Димитрова са арестувани заради отвлечената Александра в Поморие. Северина е жената, която живее на съпружески начала с хотелиера Веселин Тошев, чиито семеен хотел „Лагун” бе претърсен тази сутрин от полиция. И двете са от Златоград, но са се преместили да живеят в Поморие преди 9 години, където Северина се запознава с Веселин Тошев.
Двамата имат две момиченца на 6 и на 2 години. Голямото момиченце е било в една детска градина заедно с изчезналата Александра. До преди две години семейството на Александра - Ивалина и Веселин Тодорови - често посещавали хотела на Веселин Тошев.

Не е ясно защо са прекратили тази връзка. Днес следобед полицаи докараха в хотела Веселин Тошев, за когото всички смятаха, че е в неизвестност. След ареста на приятелката му полицаите са го пуснали, за да може да се грижи за двете си деца.

"Аз съм почтен човек, дете не съм отвличал, познавам Северина добре и тя не е способна на такова нещо, разбиха ми 40 врати на хотела, държаха ме 8 часа, седнал на един изтърбушен диван, с един и същи въпрос - да призная каква е връзката ми с отвличането на детето", твърди Тошев.

„Принудиха ме да карам към къщата на майка ми - 75-годишна болна жена, за да претърсят дома. След това ме накараха да ги закарам на вилата си в село Каменар, която също претърсиха. Не ми казаха обаче, че в това време са вилнели в хотела ми”, каза Тошев и заплаши, че има „руски партньори”, които ще отмъстят, ако нещо се случи с приятелката му.

"Назовавам две имена - на майор Виктор Путилов и шефа на на спецотряд "Алфа" - Игор Кузнецов, те стоят зад мен и честта ми", каза още той.