Няма съмнение, че гражданската енергия в България е изключително активна и силна. Вие дадохте пример затова, че всеки глас е важен. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в края на дискусията за бъдещето на Европа.

Надявам се българските политици, в това число и аз, да не пропуснат историческия шанс и да не произведат историческия срам да не се отвърне на подадената ръка от гражданите - да не се подаде ръка на подадената ръка за промяна. Няма съмнение, че изводът от днешния дебат е, че българите са най-проевропейската нация, добави Плевнелиев. Той посочи, че изборът на България да е член на ЕС е съзнателен избор на всички нас.

"На нас ни пука за ЕС, който е наш дом. Затова трябва да чуем това, което ни казаха от ЕС. Изводите от дискусията днес са пазарна икономика, независими медии, система на правораздаване. Проблемите на България не са произведени в Брюксел, те са наши проблеми. Българската корупция не е внесена от Брюксел. И нашите доходи са такива, каквито сами произведем", добави Плевнелиев. Той каза, че силни и богати са държавите, в които има силни институции, а не силни хора.