Тефтерчето на Филип Златанов е било на бюрото му. Това каза адвокатката му Мария Вълканова.

"Доколкото знам не го е отварял от месеци, даже нямаше спомен какво точно има записано вътре, чак по делото си спомни", обясни тя. Адвокатката посочи, че не е необходимо да се прави графологична експертиза. На въпрос дали като гражданин тя не се смущава от това тефтерче, тя отговори: човешко е. А на въпрос какво мисли, ако хипотетично при прокурор беше намерено тефтерче, в което пише кой да бъде ударен, дали пак няма нищо да я притеснява, тя каза: честно казано не мисля, че това е единствено тефтерче, което съществува. Не мисля, че това е единственото тефтерче като гражданин, мисля, че затова хората са на улицата. Тя уточни, че това е личното й мнение.

Тя е виждала от тефтерчето само това, което е снимано по делото и което бе показано на пресконференцията. "Не ни бяха предявени никакви доказателства, нито едно", изтъкна тя. Адвокатката посочи, че са ги поискали, а в постановлението за привличане като обвиняем няма нито едно конкретно деяние.

Днес Софийският апелативен съд ще заседава, тъй като Филип Златанов, обжалва на отстраняване от длъжност във връзка с обвинение за престъпление по служба.